Hvordan sliper man et betonggulv

Betong arbeidsbilde

Fremgangsmåten for å oppnå et speilblankt slipt betonggulv, er omfattende og arbeidsintensiv. Men til gjengjeld kan du forvente et blankt og slitesterkt gulv som krever minimalt med vedlikehold og en lang holdbarhet.

Først trenger man et betonggulv. dette kan være nystøpt eller gammelt. deretter trenger man en slipemaskin og noen diamanter (som regel sliper man 7-9 steg).

De to første stegene er de viktigste og blir ofte kalt grovsliping. Det er her man “avvirker” og tar ned topper og skaffer deg et flatt gulv. Det er også dette som gjør at man kan få frem steiner i betongen.

Etter grovslipingen sparkler man gulvet for å fylleigjen porer i overflaten. når sparklingen er ferdig sliper man av det overflødige.

Etter et par slipesteg til er det på tide å herde gulvet. dette gjøres som regel med en eller annen for for “vannglass” natrium-silikat. Dette gjør gulvet hardere og dermed enklere å gjøre blank

I private hjem er det ofte viktig med en homogen og jevn overflate. For å kunne oppnå dette er det viktig å gjøre gode valg allerede før gulvet blir støpt. Vi kan være behjelpelige med å være et bindeledd mellom kunde og støper for å legge forholdene til rette for et strålende betonggulv.

Skantek AS - Illustrasjonsbilde av betongsliping